در سال 2004 میلادی کشورهای باهاما و یونان طی سندی به شورای IMO نظریات جدیدی را در مورد طراحی و ساخت کشتی و استانداردهای «وسسات رده بندی ارائه نمودند. شورای IMO بعنوان بالاترین مرجع سازمان مذکور با بررسیهای فراوان و جمع بندی نظریات و پیشنهادات کلیه کشورهای عضو هدف ایجاد استانداردهای هدفمند بمنظور ساخت کشتیهای جدید ( Goal Based New Ship Construction Standards – GBS ) را بعنوان یکی از مهمترین اهداف استراتژیک خود برای 10 سال آینده تعیین نمود و از کمیته ایمنی دریانوردی (MSC) خواسته شد که معیارهای مذکور را بصورت دقیق و با تحقیقات گسترده و با همکاری کشورهای عضو تدوین و ارائه نماید.
به گزارش روابط عمومی: کمیته ایمنی دریانوردی از سال 2005 میلادی و در هفتاد و هشتمین اجلاس خود موضوع فوق را در دستور کار خود قرار داد و تحقیقات و بررسیهای فنی مربوطه را آغاز نمود.
اصول اساسی پیشنهادی در تدوین معیارهای مذکور شامل، ایمنی کشتی در مراحل طراحی، ساخت، بهره دهی قابل ارزیابی و بازرسی و تائید می باشند.
با عنایت به اهمیت فوق العاده موضوع، معاونت دریایی سازمان از بدو شروع موضوع در IMO با ارائه نظرات و پیشنهادات مکتوب و حضور فعال در اجلاسهای مختلف از جمله مجمع عمومی و 5 جلسه قبلی کمیته ایمنی دریانوردی حضوری مؤثر در توسعه و تدوین معیارهای مذکور داشته است که بطور اجمال می توان به موارد مهم ذیل اشاره نمود:
1. ارائه 5 سند رسمی و ثبت شده به 5 اجلاس کمیته ایمنی دریانوردی IMO حاوی نقطه نظرات کارشناسی جمهوری اسلامی ایران به سازمان بین المللی دریانوردی
2. حضور فعال و گسترده از سه سال پیش تاکنون در دو گروه مکاتبه ای تنظیم معیارهای فنی مذکور با شرکت دو نفر از نمایندگان این سازمان
3. تشکیل کمیته های کارشناسی داخلی با حضور کلیه ارگانهای ذیربط بمنظور انجام بررسیهای کارشناسی و پشتیبانی فنی نمایندگان ایران در کمیته های کارشناسی مختلف IMO
4. حضور فعال در 5 اجلاس گذشته کمیته ایمنی دریانوردی و گروههای کاری متشکله در حین اجلاس
5. حضور نماینده سازمان (آقای حسین عباس نژاد) در گروه 15 نفری تدوین راهنما، و اطلاعات مورد نیاز جهت بررسی و ارزیابی استانداردهای فنی مؤسسات رده بندی،
نهایتا در هشتادو هفتمین اجلاس کمیته ایمنی دریانوردی اصلاحیه به بخش II-1 کنوانسیون سولاس مصوب گردید که به موجب آن کلیه مؤسسات رده بندی در صورتی می توانند بعنوان مؤسسات مورد تائید کشورهای صاحب پرچم برای شناورهای تانکر و فله بر گواهینامه های فنی و ایمنی قانونی و رده بندی صادر نمایند، که استانداردهای فنی و ایمنی ساخت شناورهای خود را به IMO ارائه نمایند و ارزیاب های IMO بررسی های لازم را انجام داده و پس از تصویب کمیته ایمنی دریانوردی، استانداردهای لازم به کار گرفته شوند.
تاکنون 12 مؤسسه رده بندی عضو IACS یک مؤسسه رده بندی آمریکایی به نام IBS استانداردهای خود را به IMO ارائه نموده اند. در این رابطه سازمان بین المللی دریانوردی 17 نفر از خبرگان دریایی از کشورهای سوئد، آرژانتین، چین، ژاپن، استرالیا، گره جنوبی، اسپانیا، هندوستان کرواسی و جمهوری اسلامی ایران بهمراه دو سازمان بین المللی استاندارد (ISO) و ICS را جهت ارزیابی استانداردهای مذکور بمنظور تطابق با معیارهای مصوب انتخاب نمود به مدت شش ماه تا یک سال گزارش خود را به IMO ارائه نمایند. لازم به توضیح است که از جمهوری اسلامی ایران آقای حسین عباس نژاد که چند سالی است در این گروه فعالیت می نمایند و در حال حاضر مشاور معاونت امور دریایی هستند انتخاب گردیده است.
با توجه به اهمیت فنی و علمی این ارزیابی انتخاب یکی از خبرگان سازمان بنادر و دریانوردی در این گروه نشان از پیشرفت های علمی و فنی آوری جمهوری اسلامی ایران در استانداردسازی صنایع دریایی دارد. این موفقیت علمی را به جامعه دریایی کشور تبریک می گوئیم.