ظرفیتها و جذابیتهای ساحلی و دریایی کشور ایران بلا استفاده و بدور از چشمان مسئولان رها شده است.
فریدون شهرستانی کارشناس جهانگردی با بیان این مطلب گفت: سفرهای دریایی و گردشگری دریایی از جذابترین سفرهای تفریحی و سیاحتی به شمار میرود که در کشورهای ساحلی و حتی کشورهای بدون دریا طرفداران فراوانی دارد.
وی گفت: برخلاف ایران کشورهایی وجود دارد که به رغم داشتن نوار ساحلی محدود توانستهاند در جذب توریست و توسعه سفرهای دریایی موفق عمل کنند.
وی با اشاره به فعالیتهای کشورهای حاشیه خلیج فارس در ساخت جزیره مصنوعی و توسعه سفرهای دریایی گفت: به رغم آنکه بسیاری از این کشورها حتی به اندازه یکی از استانهای ایران دارای جاذبه گردشگری نیستند با این وجود توانستهاند با شناخت موقعیت و ظرفیتهای ساحلی و دریایی خود درتوسعه و گسترش این صنعت به خوبی وارد عمل شوند.
این کارشناس با بیان اینکه صدور ویزا برای گردشگران دریایی در کشور ما برخلاف کشورهای حاشیه خلیج فارس امارات متحده عربی و کویت بسیار زمانبر است، گفت: این امر باعث عدم موفقیت ایران در توسعه سفرهای دریایی و همچنین کاهش تقاضا در این بخش شده است.
شهرستانی با اشاره به افزایش تعداد دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی طی سالهای 71 تا 85 گفت: به رغم این افزایش تنها حدود 2 هزار مسافر برای انجام سفرهای دریایی به این دفاتر مراجعه کردهاند.
وی افزود: متأسفانه شرکت و بخشهای مرتبط در این زمینه تاکنون نتوانستهاند به خوبی عمل کنند در واقع هنوز باتوجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی و جاذبههای گردشگری نتوانستهایم راهکار مناسبی برای جذب گردشگر و توسعه گردشگری دریایی در کشور اتخاذ کنیم.
شهرستانی تأکید کرد: ایجاد انگیزه و شناسایی جذابیتهای موجود و افزایش امکانات و سرمایه گذاری در این بخش میتواند رکود در صنعت گردشگری دریایی را کاهش دهد.
وی یادآور شد: بخشهایی نظیر شرکتهای کشتیرانی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ، دفاتر خدمات مسافرتی جهانگردی باید در این زمینه فعالتر عمل کرده و با نگاه نو جذابیتهای موجود در این بخش را توسعه و گسترش دهند.