دوازدهمین همایش بینالمللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی ایکوپمس با حضور نمایندگانی از ۳۷ کشور جهان امروز(دوشنبه) در هتل المپیک آغاز بکار کرد.
به گزارش روابط عمومی ،در این همایش مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران گفت:امروزه در شرایط پسا تحریم شاهد افزایش همکاری و همراهی های سازمان های بین المللی در بخش دریا با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
محمد سعید نژاد در دوازدهمین همایش علمی، بینالمللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی در تهران اظهار کرد داشت : ایران با داشتن پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز آبی و ۱۷ جزیره بزرگ قابل سکونت از ظرفیت های زیادی برای توسعه دریایی برخوردار است و همه ارگان های دریایی جهان از ظرفیت های ایران می توانند استفاده کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: ترانزیت کالا در دریا و توسعه فعالیت های علمی و فنی در بخش دریایی زمینه های بسیار خوبی را برای همکاری های دریایی در ایران بوجود آورده است و باید از این ظرفیت بزرگ استفاده کنیم .
سعیدنژاد خطاب به شرکت کنندگان از برگزاری همایش بین المللی زیرساخت های دریایی جهانی2020-( پیانک – PIANC ) در ایران خبر داد.
انجمن بین المللی زیرساختهای حمل و نقل دریایی (PIANC) یک انجمن جهانی تخصصی غیر سیاسی و غیر انتفاعی است که به عنوان قدیمی ترین انجمن دریایی با هدف ارتقاء دانش علمی و فنی در زمینه زیر ساختارهای حمل و نقل دریایی در سال ۱۸۸۵ در کشور بلژیک تاسیس شده است.
وی با بیان اینکه شرایط ترانزیت کالا و فعالیتهای علمی و فرهنگی در داخل و همچنین همکاریهای مختلف در زمینه علمی و فنی با تمام نهادهای بین المللی در حوزه دریایی فراهم شده است، گفت: تاکنون سازمان بنادر در زمینه توسعه پایدار، حفاظت از سواحل و دریاها و حفظ محیط زیست دریایی مطالعات جامعی انجام داده که با ارایه آنها متخصصان امور دریایی در این همایش این مسایل را مورد بحث و بررسی قرار می دهند.
سعیدنژاد با اشاره به مزیت های برگزاری این همایش افزود: برگزاری دوازدهمین همایش آیکوپمس در حوزه مسایل فنی دریا و سواحل در کشور فرصت مناسبی است تا با همکاری نهادهای بینالمللی و علمی در حوزه سواحل، دریا و بندر، شاهد توسعه دریا محور کشور باشیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران در ادامه از رونمایی اطلس تاریح بنادر و دریانوردی ایران و شبکه ملی پایش مشخصه های دریایی کشور خبر داد و گفت: در این همایش مطالعات مربوط به آزادسازی اراضی ساحلی، یکپارچه سازی سواحل، تدوین حق بهرهگیری همگانی از سواحل و ایمنی دریایی مورد بحث و بررسی کارشناسان قرار می گیرد.
سعیدنژاد اظهارداشت: کتاب تاریخ بنادر ایران با همکاری دانشگاه تهران آماده شده و ۵ هزار سال سابقه دریایی ایران در این کتاب به رشته تحریر درآمده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان اظهار امیدواری کرد: برگزاری این همایش بین المللی به ارتقای علمی و فنی در حوزه دریا و بندر و توسعه فعالیتهای دریایی در ایران کمک کند.
در این مراسم از اطلس تاریخ بنادر و دریانوردی ایران و شبکه ملی پایش مشخصه های دریایی کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری رونمایی شد.