مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان گفت: ساخت و توسعه بندر چابهار در قالب 5 فاز و با رویکرد ایجاد امکان دسترسی برای کشورهای همسایه محصور در خشکی به آبهای آزاد است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، بهروز آقایی در نشستی که در مشهد مقدس و با حضور مدیر عامل منطقه ویژه دوغارون و مدیر کل روابط بین الملل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، افزود: ساخت و توسعه بندر چابهار در قالب 5 فاز و با رویکرد ایجاد امکان دسترسی برای کشورهای همسایه محصور در خشکی به آبهای آزاد و به عنوان سوپاپ اطمینان بنادر کشور در دستور کار دولت قرار گرفت که با افتتاح و بهره برداری از فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی در سال گذشته ظرفیت این بندر به 8 و نیم میلیون تن ارتقا یافت.
وی اظهار داشت: با بازاریابی های صورت پذیرفته شاهد افزایش بیش از 50 درصد کالاهای وارده به بندر چابهار از بنادر مبدأ به صورت مستقیم بودیم که فرآیند تخلیه و خروج این کالاها در کوتاه ترین زمان ممکن صورت پذیرفت.
آقایی گفت: مولفه های زمان و هزینه دو رکن اساسی برای تجار و صاحبان کالا می باشد که با اختصاص مشوق های ویژه بندر چابهار توسط سازمان بنادر و دریانوردی، عدم انتظار نوبت تخلیه و بارگیری کشتی ها و همچنین استفاده از تجهیزات مدرن این حوزه، توجه تجار را به این بندر معطوف کرده است.
وی افزود: در حال حاضر بندر چابهار می تواند پذیرای کشتی های سایز بزرگ در تمامی فصول باشد. استفاده از این نوع شناورها سبب کاهش هزینه های وارد بر کالا در حمل و نقل دریایی می باشد که این مهم می تواند رقابت پذیری نسبت به سایر بنادر کشور و منطقه ایجاد کند.
در این نشست فرامرز سلطانی؛ مدیر عامل منطقه ویژه دوغارن رفع مشکلات و تسهیل انتقال کالا فی مابین ایران و افغانستان را خواستار شد و تصریح کرد: باید تمامی تجار، بازرگانان و مسئولین دو کشور در جهت ایجاد و پایداری تجارت همه جانبه و ترسیم افق کاری در راستای توافق نامه چابهار اهتمام ورزند.