به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، هادی حق شناس؛ معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در همایش کشوری تجلیل از خادمان سفرهای دریایی نوروز 98 که به میزبانی بندر شهید رجایی برگزار شد، اظهار داشت: از مسئولان و همکاران اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان تشکر میکنم که میزبانی این مراسم که هرساله در تهران برگزار میشد، را بر عهده گرفتند.
وی با بیان اینکه سازمان بنادر در رونق گردشگری دریایی موفق بوده است، افزود: سال جدید را در حالی آغاز کردیم که سیل در استانهای شمالی و جنوبی کشور جاری شده بود و این شرایط نامساعد جوی، باعث کاهش سفرهای دریایی در برخی از استان های کشور شد، هرچند به موازات آن، شاهد افرایش رشد گردشگری دریایی در استان هرمزگان و جزایر خلیج فارس بودیم.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: جابجایی 6 میلیون و 200 هزار نفر سفر مسافر و گردشگر در نوروز 98 به ثبت رسید، 45 پایانه دریایی در شمال و جنوب کشور برای خدمات رسانی به گردشگران نوروزی فعال بودند و در جنوب کشور از 20 نقطه سرزمین اصلی به 10 نقطه از جزایر تردد ایمن دریایی داشتیم.
حق شناس افزود: طی دوره زمانی 20روزه طرح نوروزی تسهیل سفرهای دریایی، 590 هزار دستگاه خودرو در استان هرمزگان از سرزمین اصلی به جزایر قشم و کیش منتقل شد.
عضو هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی در بخش دیگری از سخنانش به ابعاد اجتماعی رونق سفرهای دریایی نیز اشاره کرد و گفت: عنصر اعتماد عمومی که در برخی بخشها کمتر میبینیم، در بخش های مربوط به مسئولیت های اجتماعی سازمان بنادر در زمینه مسافرت ها و گردشگری دریایی افزایش داشته است.
به گفته حق شناس، در دهه های گذشته وقتی اسم بندر بر سر زبان ها میآمد، مردم به یاد کالای تجاری و کشتی باری میافتادند اما در چند سال اخیر مفهوم بندر در ذهن مردم با مفاهیمی همچون گردشگری، شناور مسافری، سفرها و تفریحهای دریایی گره خورده است.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ضمن بیان این مطلب که رونق گردشگری در بسیاری کشورها باعث رونق اقتصادی و اشتغال شده است، خاطرنشان کرد: طبق آمار جهانی، هر گردشگر حداقل هزار و 500 دلار در هر سفر جهانگردی به کشورهای آسیایی هزینه میکند، اگر زیرساخت ها و امکانات سفر و گردشگری دریایی در سواحل جزایر ایران وجود نداشت، بسیاری از هموطنان به کشورهای دیگر سفر می کردند که باعث خروج ارقام چشمگیر از منابع ارزی کشور می شد.
حق شناس افزود: گردشگری میتواند مبنای توسعه کشور باشد و بر همین اساس سازمان بنادر تسهیلات مالی قابل توجهی به متقاضیان به خصوص در جنوب کشور واگذار کرده که به دنبال سرمایه گذاری در این بخش ها از جمله تامین ناوگان شناورهای مسافری، تفریحی و امکانات گردشگری دریایی بوده اند.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد آثار گردشگری دریایی تنها از بعد اقتصادی نیست، بلکه رونق این صنعت به اعتماد عمومی، عزت نفس، تجربه، دانش و شادابی مردم اضافه میشود که همه اینها مایه تقویت سرمایه اجتماعی در جامعه است و عنصر شادی در سرمایه اجتماعی مهمتر از سرمایههای اقتصادی است.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: استان هرمزگان به عنوان پایتخت دریایی کشور همانطور که در بخش بار مرکز ثقل صادرات و واردات کشور قلمداد می شود، در گردشگری و سفرهای دریایی نیز مرکز ثقل همه استانهای ساحلی شناخته می شود.