flag
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان تاکید کرد:

ضرورت تقویت صادرات و واردات بین ایران و عمان در پی سفر رئیس‌جمهور به مسقط/ لزوم فعال‌سازی توافقنا‌مه «عشق‌آباد»

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان ، پهلوگیری خطوط کشتیرانی ایران در بنادر اصلی عمان را بسیار با اهمیت دانست و‌ابراز امیدواری کرد با سفر هیات بلندپایه ایرانی به عمان شاهد تردد کشتی‌های با پرچم ایران به بنادر اصلی عمان باشیم.
محسن ضرابی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر ودریانوردی، با اشاره به سفر هیات بلندپایه ایرانی به ریاست رییس جمهور به عمان با هدف گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور، اظهار داشت: این سفر می‌تواند زمینه‌ساز توسعه صادرات، صادرات مجدد و واردات بین ایران و عمان باشد و باید از ظرفیت‌های دریایی و بندری دو کشور به منظور تحقق این هدف به بهترین شکل ممکن بهره برد. 
وی ادامه داد: ما علاقمند هستیم حجم صادرات و صادرات مجدد به عمان را افزایش دهیم و در این راستا پتانسیل خوبی داریم که باید به آن توجه داشته باشیم.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با بیان اینکه ارتباط خطوط کشتیرانی ایران با بنادر اصلی عمان از جمله بندر صلاله و سوهار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است،‌ عنوان کرد: متاسفانه به دلیل تحریم کشتی‌های با پرچم ایران امکان پهلوگیری در بنادر اصلی عمان را ندارند.
ضرابی ادامه داد: خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر امکان پهلوگیری در بنادر اصلی عمان را به دلیل تحریم ندارند و بخش خصوصی نیز با شرایط خاصی کار خود را دنبال می‌کند و امیدوار هستیم که با انجام این سفر بتوان چالش پهلوگیری خطوط کشتیرانی با پرچم جمهوری اسلامی ایران به بنادر اصلی عمان حل شود و اینگونه بتوانیم شاهد تعاملات اقتصادی دو کشور در حوزه دریایی و بندری باشیم.
وی با اشاره به اینکه توافقنامه عشق‌آباد در زمینه حمل و نقل میان کشورهای عمان، ایران، ترکمنستان، ازبکستان و قزاقستان سال‌های گذشته بین کشورهای مربوطه به امضا رسید،‌ اظهار داشت: باید شاهد فعال‌سازی این توافقنامه چندجانبه باشیم و به بهترین شکل از ظرفیت‌های آن در بخش دریایی و بندری بهره‌مند شویم.
گفتنی است رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی در راس هیات ایرانی متشکل از بخش های مختلف حمل ونقلی به منظور ملاقات و مذاکره با همتایان خود در زمینه توسعه روابط حمل و نقل عازم عمان شد. در این سفر توافق حفظ و تقویت حمل و نقل دریایی میان بندرعباس و بندر السویق عمان و برقراری خط مسافری دریایی میان چابهار و مسقط و همچنین تسهیل تردد و حل مشکلات موجود در بنادر صلاحه و صحار عمان برای تردد کشتی های کشتیرانی ایران در برنامه کاری وزیر راه و شهرسازی قرار دارد.
همچنین سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان بیان کرد که امیدواریم پس از سفر رییس جمهور به عمان، شاهد امضای توافقنامه ها و یادداشت تفاهم‌هایی از جمله فعال سازی «توافقنامه عشق‌آباد» باشیم که سال ۲۰۱۱ بین ایران، عمان، ترکمنستان، قزافستان و ازبکستان امضا شده است.
توافق نامه عشق آباد، توافق نامه‌ای در زمینه حمل و نقل میان کشورهای عمان، ایران، ترکمنستان، ازبکستان و قزاقستان و برای ایجاد یک کرویدور ترانزیتی و حمل و نقل بین المللی است که در آوریل سال ۲۰۱۱ به امضای کشورهای فوق رسید؛ هدف از این توافق نامه تسهیل حمل و نقل کالا بین دو منطقه آسیای مرکزی و حوزه خلیج فارس است.
دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱
14:13
چاپ