مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به ضرورت اجرایی شدن کامل دستورالعمل ساماندهی شناورها و انضباط بخشی به ترددهای دریایی استان خوزستان اظهارداشت: عملیاتی شدن این دستورالعمل با موانع زیادی روبرو است که باید با همکاری بینبخشی نسبت به رفع آنها اقدام کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان، بهروز آقایی در نشست کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان خوزستان اظهارداشت: باید توجه داشت که وجود شناورهای فاقد هویت از جمله موانع جدی در اجرای دستورالعمل مذکور در استان محسوب میشود.
وی ادامه داد: عدم صدور مجوزهای جدید صید از سوی شیلات مانع از روند ثبت و ساماندهی شناورهای فاقد هویت که غالبا صیادی هستند، گردیده است.
آقایی با اشاره به اینکه برابر با مصوبه کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان خوزستان اداره کل شیلات بررسی صدور مجوزهای جدید صید را در دستور کار قرار داده است گفت: این اداره کل با انجام برنامهریزیهای کاربردی در ساماندهی شناورهای فاقد هویت همکاری خواهد کرد.
دبیر کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان خوزستان با بیان اینکه نبود زیر ساختهای مالی، اجتماعی و فنی به منظور جایگزینی موتورهای چهار زمانه بنزینی به جای 2 زمانه روند چالش در ثبت این شناورها را تشدید کرده است افزود: همچنین ممنوعیت ثبت شناورهای دارای موتورهای 2 زمانه را می توان از مهمترین عوامل ایجاد این چالش دانست.
به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، کمبود شدید موتورهای چهار زمانه در بازار باعث شده تا استفاده از موتورهای 2 زمانه قبلی در استان همواره تداوم داشته باشد.
وی مجموع دریانوردان استان خوزستان را 19 هزار و 936 نفر عنوان کرد و افزود: علاوه بر این نیز، تعداد گواهینامه ها و شناسنامه های دریانوردی صادر شده استان بالغ بر 34 هزار و 950 مورد است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان افزود: در این استان، تعداد 275 لنج باری چوبی و فلزی، 448 لنج صیادی چوبی و فلزی، یک هزار و 112 قایق صیادی، 22 قایق غیر صیادی تحت عنوان شناورهای ثبت شده وجود دارد.
دبیر کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان خوزستان به بخش دیگری از مصوبات این نشست اشاره کرد و گفت: مقرر شد تمامی دستگاه هایی اجرایی نسبت به انجام فرآیند قانونی صدور مجوز بهره برداری تاسیسات (در محدوده سواحل دریا) از سازمان بنادر و دریانوردی اقدام کنند.
آقایی با تاکید بر تعیین تکلیف بهره برداری از اسکله های گردشگری خرمشهر بیان داشت: همچنین باتوجه به اینکه تدقیق مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) در حال انجام است، مقرر گردید تمامی ارگانها و دستگاههای اجرایی نسبت به هماهنگی و همکاری با مشاور مربوطه اقدام کنند.
وی همچنین به موضوع ضرورت بهروزرسانی دستورالعمل تعیین ظرفیت جایگاههای عرضه سوخت ساحلی اشاره کرد و گفت: در این رابطه، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان ضمن بهروز رسانی این دستورالعمل باید فهرست تعداد مراکز توزیع استان بر اساس متقاضیان جدید را به کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان خوزستان ارائه کند.
یادآور میشود نخستین نشست کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان خوزستان در سال جاری به میزبانی منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره) به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان با هدف بررسی راهکارهای توسعه و رونق کسب و کار در سواحل استان خوزستان با حضور فرمانداران ساحلی، دادستان خوزستانی و مدیرکل دستگاه های اجرای ذیربط برگزار شد.